Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari: Dnes byl Hamilton příliš rychlý

Ferrari: Dnes byl Hamilton příliš rychlý

Zítra by ho ale mohlo dostat pod tlak.

Sebastian Vettel dnes po kvalifikaci litoval, že jeho poslední kolo zůstalo daleko za očekáváním. Vinu dával studeným pneumatikám, které stihly vychladnout, když se po výjezdu z boxů ocitl v hustém provozu.

"Náš poslední pokus nebyl nejlepší. Hlavně první sektor, protože pneumatiky nebyly ve stavu, v jakém měly být. Měli (Ferrari) to vidět. Během zahřívacího kola jsem se ocitl v provozu, byla tam skupina tří nebo čtyř vozů," řekl čtyřnásobný šampion. "Není to ideální, ale přesto jsme dosáhli slušného výsledku. Nejdůležitější je, že vůz je dobrý. Před dneškem jsme ho zlepšili a zítra by měl být ještě lepší."

S ideálním zahřívacím kolem by byl jen o pár desetin sekundy rychlejší a asi by se dostal nad Kimiho Räikkönena, ale čas Lewise Hamiltona byl pro jezdce Ferrari nedosažitelný.

"Ne, to si nemyslím. Jeho poslední kolo bylo velmi dobré. To první jsme ještě mohli překonat, ale nakonec byla mezi námi propast. Dnes bylo pole position jeho majetkem."

V závodě může být poměr sil jiný a i pokud by si Hamilton po startu udržel první místo, dva vozy Ferrari mohou zkusit použít různé strategie zastávek v boxech. "Naším cílem bude dostat ho pod tlak, protože celý víkend je hodně rychlý. Nicméně, pro nás to byl pozitivní den. Zlepšili jsme vůz, v kvalifikaci byl skvělý."

Kimi Räikkönen má úplně stejný názor.

"Vůz byl dnes skvělý, nejlepší z celého víkendu, ale ne dost dobrý na pole position," řekl finský jezdec, který se v trénincích opět trápil a zkoušel jiné nastavení než Vettel. "Příběh Mercedesu v závodě je obvykle jiný než v kvalifikaci. My téměř nic neměníme, takže uvidíme zítra. Vždy říkáme totéž, ale v závodě můžeme použít stejné nastavení. Uvidíme, jak to dopadne."