Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vozy Toro Rosso se nedostaly do první desítky

Vozy Toro Rosso se nedostaly do první desítky

Sainze přibrzdila porucha zavěšení.

Tým Toro Rosso nemohl být spokojený s dosaženými časy. Na rozdíl od minulého závodu se nedostal do finálové desítky. V závodě se však oba jezdci netají cílem dosáhnout na body.

Daniil Kvjat (12. místo) byl tentokrát úspěšnější než týmový kolega, ale přesto nijak nezářil: „V ranním tréninku jsem s autem nebyl moc spokojený. V kvalifikaci však bylo mnohem lepší. V dnešních proměnlivých podmínkách však považuji 12. místo za maximum. Možná jsem mohl být o jednu nebo dvě desetiny vteřiny rychlejší, ale za takového počasí jste mnohem opatrnější. Trať je suchá, ale nejste si jistí, kde kola uklouznou. Pokud bude zítra stejně, musíte být ve správnou chvíli na správném místě. A pak možná dojedete pro body.

Do finálové desítky nepronikl ani jeho španělský kolega. „Jak otravné…,“ zlobil se Carlos Sainz (14. místo). „V druhé části kvalifikace nás bohužel potkala závada zavěšení. Kvůli ní jsem se dostal zpátky na dráhu až v úplně posledních minutách druhé části. Rád bych poděkoval mechanikům, že mi auto zase zprovoznili tak rychle. Stihl jsem ještě ujet pár kol, jenomže auto nefungovalo tak, jak mělo. Chovalo se špatně, poskakovalo a tancovalo sem a tam. Záď na dráze neseděla. Proto jsem v druhé části nemohl zajet pořádné kolo.