Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jak Gasly získal a zase ztratil bod

Jak Gasly získal a zase ztratil bod

Toro Rosso: Největší slabinou je motor

Toro Rosso se během celého víkendu trápilo s výkonem motoru. A bylo to vidět i během závodu.

Brendon Hartley (nedokončil) do něj odstartoval z boxové uličky a se zpožděním oproti ostatním. Objel jen jedno kolo a zamířil zpátky k mechanikům.

Jeho kolega Pierre Gasly (13. místo) se snažil, rval se o každou pozici, ale měl to těžké. I přesto za sebou udržel několik vozů. A před koncem se nebál jít do velmi tvrdého souboje s Pérezem, ve kterém byl nakonec úspěšný a na chvíli vybojoval pro svoji stáj velmi cenný jeden bod. Jenže sportovním komisařům se jeho manévr nelíbil a potrestali ho pětisekundovou penalizací.

Hartley byl ve svém hodnocení velmi stručný: „Nevěřím na štěstí nebo pověry. Ale je potřeba říct, že poslední týdny pro mě nejsou vůbec dobré. Včera to bylo mimo moji kontrolu a dnes jsme měli další technický problém krátce před startem. Je to zklamání, ale musím to hodit za hlavu, pár dní si odpočinu a připravím se na další závod.

Gasly nebyl po kvalifikaci spokojený s vozem, ale získaný bod mu, bohužel jen dočasně, zjevně zlepšil náladu: „Jsem velmi šťastný, že jsem skončil na bodech. Vůbec jsme na této trati nečekali umístění v první desítce, protože jsme měli určité problémy s výkonem našeho vozu. Měl jsem jen jedinou šanci se dostat přes Peréze, a to v poslední zatáčce. Bylo to velmi těsné a došlo tam i k lehkému kontaktu.

 

Pierre Gasly jakoby pořád nechápal, co se kolem něj dnes dělo