Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren pokáral Kimiho Räikkönena

McLaren pokáral Kimiho Räikkönena

Tým si chce udržet svou image.

Během posledních týdnů se jméno Kimiho Räikkönena objevovalo zejména v souvislosti s děním mimo závodní dráhu. Přítomnost mladého Fina na divokých oslavách se stala předmětem zájmu médií. Nadměrná konzumace alkoholu však nejde příliš dohromady s bezúhonnou a profesionální image týmu McLaren.
 
U příležitosti představení nového monopostu McLaren MP4-20 se někteří novináři zajímali i o Räikkönenovy aféry. Sám pilot k tomu uvedl: "Je mi jasné co chcete vědět, ale to mne nezpomalí. Můj soukromý život a to co dělám v autě jsou dvě naprosto odlišné věci. Týmu dávám maximum. Je to součást mého života. Nelze vždy věřit tomu, co se píše v novinách…
 
Výkonný ředitel McLarenu Martin Whitmarsh má poněkud odlišný názor a najde si čas na to, aby si vše s Räikkönenem vyříkal.
 
"Obávám se pozornosti médií, která se na Kimiho během víkendu upírala. Je jasné, že to není žádoucí a to jak pro Kimiho, tak i pro tým. I když nejsou některé zprávy zcela přesné, vnímání celé záležitosti zůstává velmi negativní. Je to něco, co je třeba brát na zřetel.
 
Za McLarenem stojí celá řada nadnárodních značek. Ty firmy neinvestují do formule 1 proto, aby se jim dostávalo takové publicity. Uděláme cokoliv proto, abychom se ujistili, že Kimi rozumí vážnosti situace. Myslím si že to tak je. To, co se stalo bylo možná způsobeno jeho naivitou. Kimi se však učí, že s růstem popularity musí brát ohledy i na to, jak se chová na veřejnosti.