Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonso: Zábavný závod, ale jenom pár kol

Alonso: Zábavný závod, ale jenom pár kol

Honda opět pod palbou kritiky.

Další závod a další frustrující den pro Fernanda Alonsa. V Maďarsku mohl bojovat o body, ale Spa-Francorchamps lační po koňských silách a těch má MCL32 málo. Desátá startovní pozice vypadala slibně, sedmé místo po prvním kole ještě lépe, ale pak se kolo za kolem propadal. Od aktivace DRS ve třetím kole závodu jej na rovince Kemmel ve čtyřech kolech předjeli čtyři soupeři. Následoval pokus zachránit situaci rychlou zastávkou v boxech a pak už jen odstoupení ze závodu. To vše v době, kdy Alonso otevřeně mluví o Hondě jako o jediném velkém problému McLarenu a o nabídkách na přestup ke konkurenci.

"V podstatě to byl dobrý víkend. V kvalifikaci jsme to zahráli týmově, měli jsme skvělý start, pravá strana byla dobrým výběrem, a po prvním kole jsme měli sedmé místo. První tři nebo čtyři kola to byla velká zábava! Pak jsme se pokoušeli bránit pozice, ale některé vozy nás předjížděly uprostřed rovinky, aniž by použily DRS.

Takový závod pak vůbec není zábavný. Žádné dobré souboje kolo na kolo. Bylo to náročné odpoledne, neměli jsme konkurenceschopné závodní tempo. Vůz byl příliš pomalý na rovinkách a boj o pozice byl tím pádem vyloučený a s ním i zisk bodů. Nakonec jsme zastavili kvůli poruše motoru."

Stoffel Vandoorne byl ve své první domácí velké ceně zcela neviditelný. "Pro nás to byl náročný den. Start byl dobrý, ale pak následoval frustrující závod. Po startu z chvostu to nemohlo být jiné, což je škoda, protože vůz byl poměrně dobrý, rychlost také, ale na rovinkách jsme byli bezmocní."

Výkonný šéfinženýr Hondy Jusuke Hasegawa pochválil Vandoornovy předjížděcí manévry a také prozradil, že poruchu oznámenou Alonsem nikdo v telemetrii nenašel, proto zatím nezná příčinu problému.