Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso tentokrát viní Heineken

Alonso tentokrát viní Heineken

Pouze alkohol mohl Palmerovi zařídit tak nízký trest.

Fernando Alonso to s motorem Honda v Monze neměl lehké a pochopitelně se mu nelíbilo, že když Palmera v souboji donutil jet mimo trať, Britovi to nezabránilo pokračovat v souboji a po zkrácení šikany se zařadit před něj. Alonso zuřil poprvé, když si uvědomil, že Palmer mu pozici nevrátí, a podruhé, když mu tým oznámil, že stevardi udělili pouze pětisekundový trest. Když se dozvěděl o Palmerově odstoupení ze závodu, nazval to karmou a když vystoupil z vozu, pustil se i do stevardů závodu.

"Když jsme dojeli k šikaně, byli jsme bok po boku, oba jsme brzdili pozdě a pouze já jí dokázal projet. On ne, střihl si to křížem a zůstal vpředu. Takové situace bývají jasné, je to v pravidlech. Když jsou dva vozy jeden vedle druhého, jeden projede šikanou a druhý ne, tak ten musí pozici vrátit. FIA tentokrát popíjela Heineken, nebo co."

Své vlastní odstoupení Alonso nepřipsal karmě, ale Palmerovi. "Problémy, které jsme měli s převodovkou, byly způsobené teplem a tím, že jsem měl před sebou Jolyona tři, čtyři kola... Mělo by to být jako ve fotbale. Když hráč chytí míč rukou, je to penalta. Vždy je to penalta."

Španělský jezdec závod pravděpodobně mohl dokončit, ale odstoupení v předposledním kole týmu umožní výměnu převodovky bez trestu, kterým by byla ztráta pěti míst na startu Velké ceny Singapuru.

 

V době, kdy se rozhoduje o budoucnosti partnerství McLaren-Honda, se Stoffelu Vandoornovi během jednoho víkendu porouchaly dva motory.  "V době odstoupení jsme věděli pouze to, že nás nic neupozornilo na problém až do chvíle, kdy jsem přišel o výkon. Je to podobná porucha jako včera. Je to smutné, protože v noci se udělala výměna motoru a tento je zcela nový. Mít další poruchu ve velmi dobře rozjetém závodu je frustrující. V Singapuru to snad bude lepší."