Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Bottas už má smlouvu s Mercedesem

Bottas už má smlouvu s Mercedesem

I příští rok bude závodit ve stříbrném voze

A je to oficiálně potvrzeno. Valtteri Bottas si svými dosavadními výkony v stříbrném voze vybojoval prodloužení kontraktu. Do Mercedesu přestoupil v lednu tohoto roku, když bylo potřeba narychlo najít spolehlivou náhradu za Nika Rosberga, který si řekl, že jeden titul mistra světa úplně stačí. Dnes Bottas v šampionátu ztrácí 41 bodů na týmového kolegu, ale je to jeho první sezona ve velkém továrním týmu a jeho kolegou je trojnásobný mistr světa, takže Toto Wolff považuje jeho výsledky za více než uspokojivé. Jeho důvěra je ale omezena, finskému jezdci dal opět smlouvu pouze na jednu sezonu. Bottas slibuje, že příští rok bude ještě lepší.

"Společně budeme stále silnější, a pokud nepolevíme v našem úsilí, nemáme žádná omezení. Od okamžiku, kdy jsem se v lednu připojil k tomuto týmu, užívám si práci po boku jeho členů. Za tu dobu jsem se ohromně moc naučil a jezdecky vyspěl. Na některé fantastické momenty této sezony nikdy nezapomenu," řekl Bottas.

"Velmi dobře funguje i moje spojení s Lewisem. Mám radost ze vzájemného respektu i odhodlání posunout celý tým vpřed. Smlouva na sezonu 2017 byla projevem obrovské důvěry v mé schopnosti a tato nová  dokazuje, že jsem si to zasloužil. Jsem šťastný, že jsem své první vítězství dosáhl ve stříbrném šípu. Nicméně, ještě jsem nevyužil celý svůj potenciál. Nadále budu pracovat na trati i mimo ni, aby se ze mě stal lepší jezdec, měl jsem lepší výsledky a ukázal, že vložit do mě důvěru bylo správné rozhodnutí.

Chci poděkovat všem členům představenstva, lidem pracujícím v továrnách v Brackley a Brixworthu, jakož i závodnímu týmu a všem jeho fanouškům za jejich podporu a důvěru. Hodně to pro mě znamená.
"

Jelikož Lewisi Hamiltonovi vyprší kontrakt až příští rok a Ferrari a Red Bull už oznámily, že jejich jezdecké dvojice se příští rok nezmění, zůstávají tři v současnosti nejsilnější týmy beze změny.