Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo bude poprvé rozhodovat o své kariéře

Ricciardo bude poprvé rozhodovat o své kariéře

Pokud Red Bull nebude vyhrávat, nejspíš o něj přijde

Z jezdců Red Bullu přitahuje více mediální pozornosti Max Verstappen. Ten má s výrobcem energetických nápojů smlouvu ještě na dva roky, ale i teď se objevují nepotvrzené zprávy o tom, že na rok 2019 má Red Bull pouze opci, že by se z ní Verstappen za určitých podmínek mohl vyvléci a že by asi i chtěl, pokud se potvrdí budoucí spojení tohoto týmu s Hondou. Pokud ale zůstaneme u ověřených faktů, je v zajímavější situaci Daniel Ricciardo.

Příští rok mu vyprší kontrakt s Red Bullem. Bez opce a bez podmínek. Také víme, že Ferrari prodloužilo pouze o jeden rok smlouvu Kimimu Räikkönenovi a Mercedes Valtterimu Bottasovi, přičemž vyprší kontrakt i Lewisi Hamiltonovi. Načasování je perfektní, Ricciardo je v nejlepším věku, lační po mistrovském titulu, takže ani netají přestupové choutky.

"Už jsem si prošel svým obdobím netrpělivosti, ale přesto to ve mně stále hlodá. Já totiž nehodlám jednou odcházet z F1 bez titulu," prohlásil smělý Australan. "Myslel jsem si, že tento rok budeme ve skvělé pozici, ale nevyšlo to. Dokázali jsme se dostat na pódia, ale nikdy jsme opravdu nebojovali o mistrovský titul. Ale již příští rok může z Red Bullu být vítězný tým, alespoň já tomu věřím.

Už jsem v tomto týmu pár let a řekl bych, že s budoucím vozem musíme dosáhnout většího pokroku, než jsme dokázali tento rok, pokud mám zůstat. Chci vyhrát s tímto týmem? To rozhodně ano. Jinak to bude jako nedokončený příběh. Seb
(Vettel) to dotáhl do konce. Pouze on jediný to dokázal (s týmem Red Bull). Velmi bych to chtěl, ale uvidíme. Chci se dostat do vozu, ve kterém budu každý víkend bojovat o vítěznou trofej. Teď, když jsem v nejlepší formě."

 

Pro Ricciarda je možnost vyjednávat s týmy F1 o své budoucnosti něčím, co ještě nikdy nezažil. Do F1 se dostal jako junior Red Bullu s mnohaletým kontraktem. Pouze Red Bull rozhodl, kdy ho posadit do vozu Toro Rosso a kdy jej přesunout k týmu Red Bull Racing. V F1 je od roku 2011 a platnost kontraktu definitivně skončí po sezoně 2018.

"Poprvé v mé profesionální kariéře budu jezdcem bez smlouvy. To jsem ještě nezažil, protože jsem od začátku s Red Bullem. Bylo to skvělé, samozřejmě, ale oni rozhodnou, zda chtějí, abych pokračoval, a pak se já rozhodnu podle toho, kde mi bude nejlépe. Další smlouva, ať už to bude prodloužení nebo nový kontrakt, pravděpodobně nebude na jeden rok. Nejspíš bude na tři roky, takže to bude důležitý krok pro celou mou kariéru."