Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault chce letos bojovat s Ferrari o titul

Renault chce letos bojovat s Ferrari o titul

"Letos musíme pravidelně vyhrávat," řekl Patrick Faure.

Dnes Mild Seven Renault F1 Team v Monaku světu ukázal R25, svůj vůz na letošní sezónu. Před skupinou šesti set hostů z řad novinářů či V.I.P. členů šéf týmu Patrick Faure poměrně jasně řekl, že letos se Renault chce soustředit na souboj s Ferrari.

Pravidelné dojíždění na stupních vítězů tým neuspokojí, znamená to, že bude považováno za neúspěch.

"Letos musíme pravidelně vyhrávat," řekl Patrick Faure. "Od roku 2002 plníme své cíle, letos věřím to nebude jinak."

Auto je poháněno motorem RS25 V10, samotné auto se rodilo pod vedením šéfkonstruktéra Tima Denshama, který je podřízeným technického šéfa týmu  Boba Bella. Projektové řízení v otázkách motoru měl na starosti Axel Plasse pod vedením Roba Whita.

"Chceme letos a příští rok bojovat o titul, což znamená, že musíme bojovat na stejné úrovni s Ferrari," dodal Patrick Faure.

Barvy Renaultu bude stejně jako loni hájit Španěl Fernando Alonso letos nově po boku svého týmového kolegy Giancarla Fisichelly. Alonso podle Faura dosáhne letos výkonnostního vrcholu, zatímco Giancarlo Fisichella je podle něj v nejlepší formě.

"Máme skvěle vyrovnanou jezdeckou dvojici, bojovat o titul znamená sbírat body prostřednictvím obou vozů," řekl Faure.

Renault loni vyhrál pouze jednou, a to shodou okolností v Grand Prix Monaka, kde Jarno Trulli získal svůj zatímjediný triumf. Trulli se poté nepohodl s vedením Renaultu a odstěhoval se do Toyoty. Tam bude dělat týmového kolegu Ralfu Schumacherovi.

"Musíme letos podat lepší výkon, žádná politika, žádné jiné problémy, jsme tu proto, abychom vyhráli," řekl šéf týmu Flavio Briatore.