Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Flavio Briatore by mohl opustit svět formulí

Flavio Briatore by mohl opustit svět formulí

Šéf Renaultu přemýšlí o své budoucnosti.

Šéf stáje Renault Flavio Briatore nevylučuje možnost, že by v průběhu letošní sezóny odešel ze světa jménem formule 1. Kontrakt Itala s francouzskou automobilkou totiž vyprší v polovině roku 2005.
 
Briatore se netají tím, že zvažuje možnosti svého dalšího působení v rámci motoristického sportu i mimo něj. U příležitosti slavnostního představení nového monopostu R25 se Briatore vyjádřil v tom smyslu, že rozhodnutí padne na základě vstupu Renaultu do sezóny.
 
"Neudělal jsem žádné rozhodnutí, ale vše je poměrně jednoduché,“ uvedl Briatore. "Postarám se o to, aby byl vůz v Melbourne konkurenceschopný a pak se uvidí. Díky za to, že se o mne zajímáte, ale nemyslím si že bych měl nějaký problém.
 
Mám dost času přemýšlet o tom, zda-li potřebuji odpočinek. Šestnáct let ve formuli 1 je dlouhá doba. Někdy je to zábavnější, jindy zase méně.
 
Na přímou otázku, jestli by si dokázal představit odchod z formule 1 ještě v průběhu letošní sezóny Flavio odpověděl: "V tomto okamžiku si dokáži představit cokoliv, tedy i o odchodu a pobytu na nějakém hezkém místě."
 
Kontrakt Briatoreho s Renaultem by měl podle některých informací vypršet v červenci. Lze však předpokládat, že by Briatore setrval u kormidla Renaultu po zbytek letošní sezóny i v případě, pokud by nedošlo k prodloužení smlouvy.
 
Rozhodnutí šarmantního Itala bude do značné míry ovlivněno nedávnými změnami v managementu francouzské automobilky. Předseda představenstva Carlos Ghosn totiž na rozdíl od svého předchůdce Louise Schweitzera příliš nefandí drahému projektu formule 1.
 
Pro Briatoreho by odchod z pozice šéfa týmu nebyl ničím novým. Flavio odešel v roce 1997 z Benettonu i formule 1 poté, co stáj více než osm let řídil, aby se později vrátil coby sportovní ředitel Supertecu. Poté, co Renault v roce 2000 koupil Benetton, byl Briatore opět instalován do pozice šéfa týmu.