Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Vettelova převodovka přežila náraz

Vettelova převodovka přežila náraz

Marchionne dělá v Maranellu personální úklid

Dnes přišla dobrá zpráva pro Sebastiana Vettela a jeho fanoušky. Převodovka Ferrari vydržela kolizi s williamsem Lanceho Strolla bez poškození. To alespoň tvrdí inženýři z Maranella, kam byla převodovka poslána na kontrolu. Vettel ji tento týden vyzkouší ve třetím tréninku, aby si byl před kvalifikací jistý, že ho nezradí. Trestu ztráty pěti startovacích pozic by se tedy měl vyhnout.

Jenže kolize po skončení závodu nebylo to nejhorší, co Scuderii v Malajsii potkalo. Vettelovi musela být po 3. tréninku vyměněna celá pohonná jednotka a nová v kvalifikaci nefungovala, proto startoval poslední. Jeho týmový kolega se přitom kvalifikoval jako druhý a od pole position ho dělily setiny sekundy. Na tom ale nakonec vůbec nezáleželo, jelikož Fin do závodu neodstartoval. Za zklamáním obou jezdců byla údajně chyba v potrubí nasávání vzduchu. Viníci jsou jednoznačně v oddělení motorů a nebude to řešit technický ředitel, dokonce ani šéf týmu, ale samotný Sergio Marchionne, generální ředitel automobilky Ferrari.

"Oba vozy Ferrari měly na to, aby vyhrály závod," nechal se slyšet Marchionne. "To je fakt. A totéž se mohlo klidně stát i v Singapuru, to je také fakt. A je fakt, že za některé poruchy naší pohonné jednotky může mladý tým, ale problémem je i kvalita součástek. Nejsou dost dobré pro závodní vůz . Rozhodně to tak nenecháme, již na tom pracujeme. Je vlastně tak trochu štěstí, že se tento problém až dosud neprojevil. Zlobíme se, že se to stalo během závodu. V továrně se to může stát, ale je strašné, když se to stane vozu, který má startovat z druhého místa.