Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo má ve hře s Red Bullem konečně karty na hraní

Ricciardo má ve hře s Red Bullem konečně karty na hraní

Předlouhý juniorský kontrakt skončí

Daniel Ricciardo to už téměř dokázal. Zbývá jediný rok a naplní celý mnoholetý kontrakt i s opcemi, který Red Bullu podepsal ještě jako kluk potřebující peníze na závodění v juniorských sériích. Nyní je mu 28 let a může přemýšlet, za který tým bude závodit, když mu bude třicet. O rychlého a trpělivého jezdce by mohly mít zájem Ferrari i Mercedes, ale odhodlání počkat na jeho velké rozhodnutí už avizoval i jeho současný tým, z čehož má Australan velkou radost.

"Nemám v úmyslu měnit svůj (manažerský) tým. Nikdy se o mě nestaralo moc lidí. Mám jednoho právníka, který mi s těmito věcmi pomáhá," prozradil Australan. "Můj kontrakt vyprší příští rok a přinejmenším mám v ruce pár karet. Nemyslím si, že musím spěchat, ale když Christian (Horner) a Helmut (Marko) říkají, že si mě chtějí udržet v týmu, tak se to samozřejmě dobře poslouchá. Je to o dost lepší, než kdyby říkali: Nemůžeme se dočkat, kdy už Ricciardo vypadne!

Poprvé se dostanu do této pozice, takže z toho chci vytěžit co nejvíce, ale s respektem. Budu s nimi mluvit otevřeně, nebudu dělat tajnosti. Samozřejmě mě to staví do pozice klást si i finanční podmínky, ale v první řadě mě bude zajímat konkurenceschopnost. Nejsem na konci kariéry, takže rozhodně můžu jít po nejlepším voze, ne po nejmastnějším šeku."