Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nový vůz stáje Minardi by měl být radikální

Nový vůz stáje Minardi by měl být radikální

Paul Stoddart: "Takové Minardi jste ještě neviděli.“

Design letošního monopostu stáje Minardi by měl být ultraradikální, alespoň to tvrdí šéf stáje Paul Stoddart. PS05 by mělo být údajně zcela jiné, než v případě kterékoliv jiného vozu na startovním roštu.
 
Minardi musí s blížícím se začátkem sezóny spoléhat na loňský vůz. Konstrukce PS05 by se měla vyznačovat kompletně přepracovanou přední částí vozu a jedinečným krytem motoru.
 
Podoba nového krytu motoru sice ještě není známa, má se však za to, že by mu mohly dominovat přítlak generující křidélka. Dokonce se objevila zpráva, že díky nové konstrukci Minardi přišlo o místo pro viditelné umístění log svých sponzorů.
 
Stoddart je z nového auta nadšený a své tajemství náruživě tají.
 
Přípravy pokračují skutečně dobře,“ uvedl Australan. “Nový vůz bude připraven na Grand Prix v Imole. Lze očekávat dramatickou změnu. Mohu Vám říci, že takové Minardi jste ještě neviděli.
 
Nelze jej srovnávat s ničím, co jsme doposud stvořili. Budete mít problém najít něco takového v celé formuli 1.
 
Stoddart zůstává realistou a nepočítá s tím, že by snad letos dokázal pravidelně bodovat. Šéf týmu, který pravidelně dojíždí na konci startovního pole však jedním dechem říká, že dostane pod tlak alespoň Jordan a při troše štěstí ukořistí i nějaký ten bod.
 
Nový vůz s novým motorem nasadíme do šestnácti závodů a pokusíme se z toho něco vytěžit. Buďme však realisti. Pokud přední týmy udělají co se od nich očekává a nebudou-li mít problémy se spolehlivostí, pak asi na body nedosáhneme.
 
Máme slušnou jezdeckou dvojici. Auto bude podle našich skromných měřítek megazměnou a to již od Imoly. Myslím si, že největší příležitostí pro nás je to, že Minardi nikdy v minulosti nejezdilo se stejnou specifikací motoru jako někdo jiný. Letos není žádná A a B specifikace Cosworthu. Existuje pouze specifikace A a to je pro nás velké plus.
 
Pokud to dáte všechno dohromady, pak Vám z toho vyjde, že pokud budeme mít dobrý den, myslím skutečně dobrý den, tak můžeme dosáhnout i na body.
 
Minardi představí své nové auto v během GP San Marina. Do prvních tří závodů letošní sezóny tým nasadí loňskou specifikaci PS04.