Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podle Davida Coultharda by bylo chybou odejít

Podle Davida Coultharda by bylo chybou odejít

DC: "Formule 1 je podstatnou částí mého života."

Davida Coultharda nenechávají klidným některé komentáře, které poukazují na to, že setrvání ve formuli 1 bylo chybou. Skot se v pondělí během testování v Barceloně poprvé projel s novým vozem stáje Red Bull Racing.
 
Bývalé eso stáje McLaren bylo kritizováno hned z několika stran, mimo jiné i bývalými piloty Eddiem Irvinem a Johnem Watsonem. Ti mu neodpustili, že namísto odchodu z výkladní skříně motoristického sportu akceptoval nabídku druholigového týmu.
 
Davida sice obvykle nic nerozhodí, ale tentokrát se nazlobeně obořil na kritiky. Coulthard trvá na tom, že jejich důvody pro ukončení kariéry nestojí ani za zlámanou grešli.
 
Skot tvrdí, že jeho největší motivací v souvislosti s formulí 1 je být konkurenceschopný. Bylo by prý chybou odcházet v okamžiku, kdy se nabízí taková příležitost.
 
Formule 1 je věcí veřejnou a proto je logicky vše komentováno. Nemám co skrývat,“ prohlašuje Coulthard.
 
Nedělám věci pro někoho jiného a kvůli tomu, aby mi mohli radit abych odešel, protože jinak si pokazím reputaci a statistiku. To je velmi opatrný přístup. Je to asi jako když řeknete: ´Nechci si pokazit statistiku tím, že budu pokračovat v závodění bez šance na úspěch.´
 
Já chci ale především žít svůj život. Formule 1 je podstatnou částí mého života. Je to o motivaci, která vychází z práce s týmem. Je to o nadšení a energii, která pochází ze spolupráce s lidmi, kteří dávají sportu vše. Pomáhám těmto lidem stanovit směr a jsem jejich vyslancem na závodní trati. Snažím se odvést nejlepší možný výkon.
 
Pokud mi dá někdo takovou šanci, tak jsem připraven odevzdat stoprocentní výkon. Tím to začíná i končí, o tom to prostě je.
 
Co se týče některých názorů, tak mohu pouze konstatovat, že jsem vyhrál Grand Prix. Abych toho dosáhl, tak jsem musel nejen soupeřit s nejlepším jezdcem v historii formule 1, ale také jej porazit. Nejsem v situaci, kdybych musel komukoliv cokoliv dokazovat. Je to mezi mnou a týmem.