Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica: Neřídím jednou rukou!

Kubica: Neřídím jednou rukou!

Ono by to ani nešlo, ale...

Jak je na tom ve skutečnosti pravé rameno Roberta Kubici? V médiích se objevila tvrzení, že vůz F1 v podstatě pilotuje jednou rukou a nejeden jezdec neskrývá překvapení, že se v takovém fyzickém stavu chce vrátit na starty velkých cen. Polák tvrdí, že řídí oběma rukama, ačkoli následně přiznává, že nemůže využívat obě stejně.

"Někdo říká, že řídím jednou rukou. Ne, neřídím jednou rukou," vyvrací Kubica, který si pravé rameno zranil v roce 2011 ve voze rallye. "Myslím, že ani není možné řídit vůz F1 jednou rukou. Ale mám jistá omezení, takže mé tělo to chce kompenzovat, ale na tom není nic špatného. Jsme lidé a naše mozky běžně pomáhají našim tělům obejít příliš slabá místa. To je běžná součást života. Mohu říci, že jsem se s tím už vyrovnal."

Kubica včera ve voze Williamsu absolvoval přesně 100 kol na okruhu Yas Marina, což je téměř dvojnásobek délky Velké ceny Abú Zabí, čímž snad dokázal, že je fyzicky připravený, jezdecky se ale musí učit.

"Snad mohu říci, že za uplynulých šest měsíců jsem pěkně zamakal na fyzičce. Nebylo to lehké, žádné polehávání v posteli. Pravděpodobně jsem v nejlepší formě, v jaké jsem kdy byl. Lepší než v roce 2010. Mám motivaci a tělo poslouchá. Samozřejmě, začínám teď téměř od nuly, protože F1 se za posledních sedm let hodně změnila, ale zkušenosti mi umožňují učit se rychleji."