Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams vyzkouší Kubicu i Di Restu

Williams vyzkouší Kubicu i Di Restu

Oba mají šanci získat Massovu sedačku

Williams se definitivně rozhodl, že potřebuje vidět Roberta Kubicu ve svém voze dříve, než se rozhodne, kdo bude příští rok týmovým kolegou Lanceho Strolla. A když už bude mít testovací vůz na okruhu, pustí do něj i Paula di Restu.

Williams nechá Kubicu jezdit ve voze z roku 2014, na který se již nevztahuje omezení testování. Polák nejprve stráví celý jeden den na anglickém okruhu Silverstone, pak se s testovacím týmem přesune do Maďarska. Na Hungaroringu už letos jezdil, v srpnu mu dal šanci Renault, jenže tomu se později povedlo získat Carlose Sainze. Dvaatřicetiletý Kubica se tam během dne vystřídá s 31letým Skotem Paulem di Restou a Williams pak zřejmě porovná jejich časy a data z telemetrie.

Třetím na seznamu Williamsu by měl být už osvědčený 36letý Brazilec Felipe Massa. Ten se sice před časem vyjádřil, že nechce být poslední možností Williamsu, ale přesto čeká na jeho rozhodnutí.

Ani jeden z trojice kandidátů nepatří k nejmladším jezdcům, což je ale záměr. Titulární sponzor Martini, značka alkoholického nápoje, má údajně ve smlouvě podmínku, že alespoň jednomu jezdci musí být více než 25 let. Kromě toho mladý Stroll potřebuje zkušeného kolegu.