Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Barrichello se nejvíc bojí McLarenu

Barrichello se nejvíc bojí McLarenu

Renault je kousíček za ním.

Rubens Barrichello si myslí, že to bude McLaren, koho by se měl obhájce titulu v úvodních závodech letošní sezóny nejvíce bát. Renault je jen kousíček za ním.

"McLaren je v dobré formě, Renault jen kousíček za nimi," prohlásil brazilský závodník. "Samozřejmě se také připravujeme, ale souboje podle mě budou letos náročnější.

Očekávám, že McLaren bude skvělý, obzvlášť v úvodních velkých cenách, kdy budou mít nové auto, zatímco to naše bude ještě v aerodynamickém tunelu. Je to risk, kterého jsme si vědomi."

Ferrari do úvodních velkých cen nasadí loňské auto s označením F2004M.

"Čekají nás čtyři velmi náročné závody," řekl Barrichello, jehož tým se chystá nasadit nové auto do Grand Prix Španělska. "Ale o dobrou náladu nepřicházím.

Loni jsme tu byli sedmí nejlepší, ale v Austrálii jsme vyhráli s velkým náskokem. Musíme přemýšlet racionálně; říci, že jsme pomalí je to samé, jako říci, že ostatní jsou rychlí."

Barrichello vysvětlil, že pomalejší časy v zimních testech jsou způsobeny staršími pneumatikami, se kterými Ferrari testuje.

"Podívejte se na Sauber minulý týden, celý den byli pomalejší, pak něco změnili na Massově autě a najednou byl rychlejší," řekl Barrichello. "Momentálně se netoužíme dostat na titulní stránky podobně jako ostatní."

Barrichello ještě přiznal, že pneumatiky Bridgestone mají problém v prvním kole.

"Momentálně analyzujeme, jestli je to problém ve vztahu ke kontkrétní trati nebo je to obecný problém," řekl Brazilec."