Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Toro Rosso míří do první pětky

Toro Rosso míří do první pětky

Už zase...

Na začátku roku 2014 Franz Tost řekl, že nebude spokojen, pokud Toro Rosso na jeho konci nebude přinejhorším páté. A skončilo sedmé. Na začátku roku 2015 Franz Tost řekl, že nebude spokojen, pokud Toro Rosso na jeho konci nebude přinejhorším páté. A skončilo sedmé. A přesně totéž se opakovalo i v letech 2016 a 2017. Důvody/výmluvy by se našly. Tým se v letech 2014 a 2015 trápil se slabou a poruchovou pohonnou jednotkou Renault, následně přeskočil k rok starému motoru Ferrari, aby se po roce vůz opět přizpůsoboval Francouzům. Letos bude opět závodit s jiným motorem, tentokrát s Hondou. A cíl pro sezonu 2018? Opět páté místo.

"Musíme být mezi pěti nejlepšími. Opět. Přesně stejný příběh, jako před rokem," přiznal šéf týmu v rozhovoru pro Racer. "První tři místa se nepočítají, škrtáme je. To je jiná liga, svět větších týmů s podstatně bohatšími finančními zdroji. Ale za nimi se naskýtá šance. Force India má podobný rozpočet jako my, Williams také. Počítám s tím, že McLaren bude konkurenceschopnější a také Renault udělá velký krok vpřed, ale od čtvrtého místa dále je možné cokoli. Je na nás, abychom postavili dobrý, konkurenceschopný vůz. Máme všechny předpoklady potřebné k úspěšnému boji o tyto pozice."

Páté místo Toro Rosso uniká jako bájný jednorožec. Stáj se ho snaží získat již od roku 2008, kdy se Sebastianem Vettelem, Sébastienem Bourdaisem a motory Ferrari obsadilo šesté místo, což je dosud nejlepší výsledek v historii tohoto týmu.