Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Nastoupí Minardi v Melbourne?

Nastoupí Minardi v Melbourne?

Proti je zatím jen jeden tým...

Je možné, že letos v Melbourne neuvidíme monoposty stáje Minardi. Tým chce totiž vstoupit do sezóny s loňským vozem. Na tom by nebylo nic neobvyklého, pokud by monopost odpovídal letošním nařízením. Minardi toto splňuje zatím jen z pohledu bezpečnostních nařízení. Pak jsou zde však ještě technická nařízení a ta momentálně představují pro tým z Faenzy problém.
 
Minardi utratilo veškerý rozpočet na stavbu nového vozu. Ten je však připravován až na Grand Prix San Marina. Do prvních tří závodů tak bude tým muset nasadit loňské PS04B. Možné by to bylo pouze za předpokladu, že by všech zbývajících devět týmů souhlasilo s udělením jakési výjimky, která by potvrzovala nasazení vozu nevyhovujícího platným nařízením. Osm týmů se již postavilo na stranu italského týmu. Jediným, kdo tak doposud neučinil je… Ferrari.
 
"Všechny týmy formule 1 (s výjimkou Ferrari) nás podpořily. Věříme, že auto budou odpovídat nařízením. Pokud z toho Ferrari a FIA chtějí dělat problém, pak je to jejich věc," uvedl Paul Stoddart.
 
Prezident FIA Max Mosley v tom má jasno: "Pokud by nedošlo k předchozí dohodě a Minardi představilo své loňské auto, které by bylo podle současných nařízení nelegální, pak by jej komisaři nemohli propustit a vůz by nikdy neopustil pitlane v Austrálii."
 
Stoddart na to odpověděl: "Říkáme, že auta vyhovují a pokud komisaři řeknou ne, tak vzneseme protest. Byl bych velmi překvapen, pokud by nás při podaném protestu nenechali závodit."