Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

A je to papája!

A je to papája!

McLaren odhalil MCL33

McLaren vyslechl přání svých fanoušků a svůj nový vůz oděl do barvy papáji, tedy do přesně toho odstínu oranžové, který svým vozům dával Bruce McLaren. Tým z Wokingu to sice už pár dní naznačoval prostřednictvím sociálních médií, ale přesto nechtěl pokazit překvapení, což se mu však nepodařilo. Chybička se vloudila během vykládání z návěsu kamionu, když si poryv větru našel cestu pod plachtu chránící vůz před zvědavými kamerami.


McLaren tak už neměl na co čekat a hned ráno uveřejnil video představující vůz pro sezonu 2018.



Na videu jste to možná kvůli nasvícení nepostřehli, ale papájovou hojně doplňuje modrá, barva společnosti Chandon, jednoho z největších producentů šampaňského. Velkou novinkou je motor Renault, ukrytý v zadní části vozu. Přestože McLaren i Renault jsou důležitými součástmi historie F1, síly spojují poprvé. McLaren kvůli tomu musel vyvinout novou převodovku a překopat záď vozu, zatímco na aerodynamice přední části nejsou vidět větší změny. Samozřejmě, nesmí chybět Halo a ztratila se dlouhá žraločí ploutev, kterou si většina týmů sice chtěla ponechat, ale právě McLaren byl proti. Za volant se i letos posadí Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne.

Zak Brown, výkonný ředitel, nezapomněl přivítat nové partnery a sponzory, jmenovitě Airgain (společnost navrhující a vyvíjející různé antény), CNBC (americký primárně zpravodajský kanál zaměřený na byznys a ekonomiku), Dell Technology (informační technologie), Kimo (Alonsova módní značka) a Petrobras (brazilský ropný koncern, jenž bude McLarenu od příštího roku dodávat i palivo a maziva).