Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso dopoledne odjel pouze 10 kol

Alonso dopoledne odjel pouze 10 kol

Testy začal havárií

O první červenou vlajku předsezonních testů 2018 se postaral Fernando Alonso. Jeho MCL33 s motorem Renault po šesti kolech skončil v štěrkovém kačírku vedle poslední zatáčky okruhu Catalunya bez pravého zadního kola. Jak se později ukázalo, nebyla to jezdecká chyba, incident nezpůsobil ztrátu kola, ale naopak, ztráta kola incident.



Papájově oranžový vůz se sice na trať vrátil ještě před přestávkou na oběd, ale na konto si připsal pouze další čtyři kola. Výkonný ředitel McLarenu Zak Brown nepřiznal ani špetku zklamání z takového vykročení do nové éry po rozchodu týmu s Hondou.

"Bude to v pořádku. Kvůli tomuto existují testy. Všechny týmy budou mít během testů různé druhy problémů, kvůli tomu jsme tady," uklidňoval novináře Brown. "Ztratili jsme jen troška času, nic strašného.

Žádné drama, v garáži jsou všichni klidní. Tento tým je již zvyklý být pod tlakem veřejnosti a pod drobnohledem. Dokážeme si to užívat. Ve světle reflektorů se nám líbí a necítíme o nic větší tlak než ten, který na sebe vyvíjíme my sami.

V týmu je skvělá nálada, všichni jsou šťastní, že jsme opět na trati a také v továrně všichni sledují, jak si vedeme. Naše první kilometry byly velmi dobré a všichni jsou již natěšení na novou sezonu."

Brown byl konfrontován se skutečností, že nová pohonná jednotka Hondy ve voze Toro Rosso za ten čas nasbírala data ze 72 bezproblémových kol.

"Nemyslím si, že v boxové uličce je alespoň jeden tým, který bude mít bezproblémové testy. Dokonce si nemyslím, že někdo někdy měl bezproblémový test. Jsme soustředěni na vlastní program. Hondě přejeme hodně zdaru a Toro Rosso je skvělý tým, ale my se věnujeme pouze vlastnímu programu."