Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonso: V Melbourne budeme nejhorší

Alonso: V Melbourne budeme nejhorší

Skvělé výsledky přijdou v druhé polovině sezony

Nejen Williams, ale i McLaren ještě před 1. tréninkem v Melbourne brzdí očekávání fanoušků. Velká cena Austrálie by měla být jeho nejhorším závodem, protože bude první s motorem Renault a Fernando Alonso očekává, že pořádná rychlost se dostaví až po letní přestávce.

"Tento víkend bude náš nejslabší," cituje Alonsa oficiální stránka F1. "Budeme týmem, jenž se posouvá před své soupeře. Integrace nové pohonné jednotky prostě vyžaduje čas. Šasi bylo navrženo tak a náš (vývojový) program pro sezonu počítá s tím, že na vůz v krátkém čase dostaneme spoustu nových věcí. To, co předvedeme tady, bude důležité, to nepopírám, ale pak budeme jen lepší a lepší. Řekl bych, že asi tak po polovině sezony uvidíte velmi silný McLaren."

McLarenu nepomohly technické problémy během předsezonních testů. Závodní šéf týmu Éric Boullier přiznal, že McLaren není na Austrálii nejlépe připravený.

"Naším jasným cílem je být konkurenceschopní a pravidelně vpředu," řekl. "Chceme být na tenhle závod připraveni, protože budeme mít šanci získat body. Ale nejspíš nejsme nejlépe připraveni, jelikož jsme měli hodně malých problémů."

Co říká Boullier na to, že i Toro Rosso s motory Honda má na kontě více zimních testovacích kilometrů než McLaren?

"Některé týmy, včetně Toro Rosso, odvedly lepší práci. Nepomohlo nám, že jsme na přípravu měli pouze osm dní a o tři z nich jsme přišli kvůli počasí. Ale nyní ještě nemůžeme říci, kam se zařadíme. Nemáme najeto dostatek kilometrů, nedělali jsme závodní simulace, takže potřebujeme posbírat více dat."