Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean: Nechceme do země nikoho

Grosjean: Nechceme do země nikoho

Kdy bude Steiner spokojeným mužem

Trochu ve stínu debat o míře náskoku Mercedesu před konkurencí zůstaly skvělé výkony pilota týmu Haas Romaina Grosjeana v obou trénincích. Francouz zajel šestý čas dne a stal se jednoznačně největším překvapením pátečních seancí.

Vidí to tak i soupeři: „Potvrdili sílu, kterou prokazovali už v testech. Vypadá to, že mohou být černým koněm,“ je přesvědčen Daniel Ricciardo. „Bohužel mám dojem, že jsou tak půl kroku před námi a celým středem pole,“ smutně konstatuje Carlos Sainz. „Nezapomínejte, že jezdí s replikou Ferrari z minulého roku – a to tady vyhrálo,“ připomíná Fernando Alonso.

Množné číslo je na místě, protože mnohými zatracovaný a odepisovaný Kevin Magnussen se také vešel do nejlepší desítky. Ten přitom prostál dobu v boxech kvůli úpravě plynového pedálu. Grosjean přesto brzdí přílišný optimismus: „Bylo by hodně předčasné tvrdit, že se nacházíme v zemi nikoho mezi špičkou a průměrem. Ostatně, nebylo by to pro nás vůbec optimální, protože bychom neměli proti komu bojovat.“ Postěžoval si také, že motor podle něj stále neodvádí stoprocentní práci. Kupodivu neměl výhrady k fungování brzd, což bylo loni jeho oblíbené téma.

Na zemi zůstává i týmový šéf Günther Steiner: „Zatím se nalézáme v celkem pohodlné pozici. Víme samozřejmě, že nejsilnější trojku nejsme schopni dohonit. Pokud ale zbytek pole bude i nadále na nás ztrácet kolem tří desetin na kolo, budu spokojený muž.