Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdci v Austrálii neměli na vybranou

Jezdci v Austrálii neměli na vybranou

Grosjean: Naprosto selhala komunikace

Jezdec je tu od toho, aby poslouchal. Tento názor zastává Romain Grosjean. „Ve formuli 1 nemáš na vybranou,“ tvrdí.

V plné míře to platí i o dění kolem Velké ceny Austrálie. „Máš závodit, navzdory okolnostem. A musíš se s tím vypořádat,“ říká v rozhovoru pro televizní stanici Canal+. „Od toho jsi tady. Lhal bych ale, kdybych tvrdil, že v padoku panovala nějaká skvělá nálada. Byla to jiná atmosféra, než na jakou jsme zvyklí.

Grosjeana rozzlobil přístup organizátorů, kteří podle něj situaci absolutně nezvládli: „Odřekli závod dvě hodiny před prvním tréninkem. Přitom bylo už dlouho na 99,99 procenta jasné, že k tomu dojde. Neměli vůbec žádný plán.“ 

Šéf Haasu Günther Steiner a Romain Grosjean dumají, co je čeká ve zbytku roku. Foto: Haas

Kvůli s tím spojeným zmatkům se srotily před branami Albert Parku početné zástupy diváků, kteří se chtěli dostat dovnitř. „Naprosto chyběla potřebná komunikace. Nejen v tomto případě. Někteří lidé nedokázali pochopit, že si s nimi nebudeme dělat selfíčka,“ vybavuje si Grosjean. „Ne proto, že by snad byli nemocní, ale protože bychom na ně naopak my mohli virus přenést. Prostřednictvím GPDA (zájmová organizace pilotů F1) jsme se pokoušeli na pořadatele tlačit, aby s tím něco dělali, vysvětlovali, proč je takové nařízení. Marně.

Co bude dál? „Teď všichni čekáme. Co víme téměř s jistotou – žádná letní dovolená se konat nebude. Má se odjet osmnáct velkých cen během šesti měsíců. Šílené,“ děsí se předem pilot týmu Haas.

Zdroj: FORMULE.cz