Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

"Nový" nový vůz Force India naplnil očekávání

"Nový" nový vůz Force India naplnil očekávání

S kompletní verzí je tým spokojený

Většina týmů má v Austrálii už trošku jiný vůz, než byl testován v Barceloně, ale Force India z nich přesto vyčnívá. Dá se říci, že v Melbourne má úplně jiný vůz, ne ten, o kterém Sergio Pérez řekl, že by s ním nerad absolvoval velkou cenu. Nedotčené zůstalo snad pouze přední přítlačné křídlo, které bude vyměněno za jiné „až“ v Bahrajnu.

"Novinky ovlivnily většinu aerodynamiky vozu. Vše za předním křídlem se změnilo. Přední křídlo vyměníme před dalším závodem. Všechno je to součást našeho plánu," prozradil technický ředitel Andrew Green.

Pokud se ale meteorologové nemýlí, práce na voze zítra zbrzdí počasí.

"Dosud to šlo hladce, jezdci jsou spokojeni, cítí velký rozdíl ve srovnání s Barcelonou. Potřebujeme ještě najít nové nastavení, odlišné od těch, která jsme používali v Barceloně. (Jezdci) mohou být agresivnější v nájezdech do zatáček a přesně to jsme od nich chtěli. Fungování vozu a jeho chování k pneumatikám se zcela změnily, takže se musíme znovu pustit do optimalizace. Kdyby bylo zítra sucho, mohli bychom ráno pokračovat, ale pravděpodobně bude mokrá trať, takže to musíme odložit až do Bahrajnu."

Samozřejmě to znamená, že Force India nebude v Austrálii a možná ani v Bahrajnu ve stoprocentní formě. Nechat méně lidí pracovat na některých věcech déle je ale pravděpodobně způsob, jak se relativně malá stáj pokusí i letos udržet před týmy McLaren a Renault, které mají více zdrojů.