Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nejčernější scénář se nenaplnil

Nejčernější scénář se nenaplnil

Williams: Čekali jsme ale od jezdců i vozu víc

Nakonec to nebyl takový průšvih, jak mnozí předpovídali. Lance Stroll se dostal do druhé fáze kvalifikace a ani v ní neskončil poslední. Od Sergeje Sirotkina se těžko dalo čekat něco více. Přesto Williams zjevně čeká náročný rok.

Kanadský mladík byl po nevalných předsezonních testech v Barceloně se 14. místem srozuměn: „Je jenom škoda, že mně nevyšel druhý pokus v Q2. Nedokázal jsem zahřát pneumatiky na optimální teplotu, hlavně vepředu byly příliš chladné. Ale v autě jsem se cítil dobře. Pokud budeme mít štěstí, mohli bychom se zítra zapojit do boje o body.

Sirotkin toho mnoho neřekl. Kromě moudra o tom, že sezona bude dlouhá a leccos se ještě může změnit, už pouze přiznal, že z auta nedostal všechno.

 

Upřímnější byl technický ředitel Paddy Lowe: „Čekal jsem rozhodně víc – od vozu i od jezdců. Oba dobře zvládli úvodní jízdu v Q1, ale ve druhé udělal Sergej v prostředním sektoru zbytečnou chybu, a ta ho stála postup. A v Q2 se totéž opakovalo v Lanceově podání. První kolo výborné, ale ve druhém úlet ve třetí zatáčce. Musíme však mít na paměti, že máme mladé piloty, přičemž jednomu je teprve devatenáct a druhý je nováčkem. Navíc ani s mnohem zkušenějšími borci bychom dnes neměli nárok na Q3.