Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vyřešení problému FW42 je měsíce daleko

Vyřešení problému FW42 je měsíce daleko

A Kubica je ještě méně optimistický

George Russell dal v Austrálii všem vědět, že v nejbližších týdnech nebude mít žádný smysl ptát se ho, jestli se chystá bojovat o body. S vozem Williams FW42 je něco velmi špatně a oprava zabere celé měsíce.

"Máme jeden základní problém, ale nechci o něm mluvit veřejně. Víme co to je, jenže to neznamená, že to v pondělí ráno opravíme. Změnit něco v samých základech vozu vyžaduje měsíce vývoje, práce v simulátoru. Konstruktéři na to musejí přijít, a to je také to, co teď tým dělá. Bohužel je před námi několik závodů, ve kterých nebudeme vůbec schopni bojovat. Tak to teď prostě je," řekl jezdec, který dnes dostal od Valtteriho Bottase dvě kola a jedno kupříkladu i od Kevina Magnussena. Nikdo kromě Williamsu neztratil na vítěze více než jedno kolo.

A ani když se problém odstraní, nebude to mávnutí kouzelnou hůlkou. Zbytek vývoje se nejspíš zastaví, na rozdíl od konkurence.

"Myslím, že když se podaří odstranit ten velký problém, tak poskočíme vpřed. Nejspíš zůstaneme na chvostu, ale aspoň bychom už měli být schopni bojovat, ne jako teď. Momentálně jsme v beznadějné situaci, jsme příliš daleko za ostatním," povzdechl si Russell.

A to je ještě mladík optimističtější než Robert Kubica, který si v pozici testovacího jezdce s Williamsem prošel i loňským trápením.

"Nechci říct žádné číslo, vždyť jste viděli, jak to bylo vloni. Velký problém jsme odhalili ještě dříve než tento rok a stejně se během celé sezony víceméně nic nezměnilo. Jsme zajedno v názoru, že víme, kde je náš problém. Jenže asi i proto, že mám více zkušeností, nechci říkat, že potřebujeme dva až tři měsíce. To teď nikdo neví. Doufám, že to potrvá pouze dva až tři měsíce, ale jak jsem řekl, netroufám si nic tvrdit, protože nevím."