Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen skvěle využil potenciál vozu

Magnussen skvěle využil potenciál vozu

Haas: Nejlepší kvalifikace ve F1

Americká stáj Haas ještě nikdy neměla své vozy na startovním roštu tak vpředu. Po penalizaci Ricciarda se posunou na páté a šesté místo. Z nejlepšího postavení na startu ve své krátké historii ve F1 se proto tým patřičně radoval. Teprve podruhé se oba jezdci probojovali až do desetičlenného finále kvalifikace (po VC Japonska 2016).

Grosjean i Magnussen si drželi vysokou výkonnost po celý víkend. Také kvalifikací procházeli s přehledem a na ultraměkkých pneumatikách byli v závěru souboje s časem velmi spokojení s chováním vozu i jeho rychlostí. „Auto se v kvalifikaci krásně řídilo,“ pochvaloval si Kevin Magnussen. „Vyšlo to! Výkon se povedl. Dokázal jsem posouvat brzdnou dráhu – s každým kolem jsem sundával nohu z brzdového pedálu dřív a dřív. Nezpůsobovalo to nic nečekaného, což bylo fajn. Těším se na zítřek, kdy startuju z pátého místa. Za sebou máme pár rychlých borců, tak nebude jednoduché je udržet za zády. V zájmu dobrého výsledku uděláme všechno, co bude v našich silách. Potřebujeme do sezony vstoupit solidně a z dnešního výsledku v kvalifikaci vytěžit co nejvíc.

 

 

Romain Grosjean si během víkendu většinou vedl lépe než týmový kolega, ale v rozhodující fázi byl pomalejší. Touží po bodech, ale start ze třetí řady nijak nepřeceňuje: „Všichni jsou moc šťastní a vyplývá to z usilovné práce všech jednotlivců ze stáje. Náš výsledek trochu potvrdil to, co jsme pozorovali během zimního testování. Můžu auto hnát, jak se mi zlíbí, a z toho mám samozřejmě velikánskou radost. Dobrou práci odvedl také Kevin – obě auta budou zítra startovat ze třetí řady. Je to úžasný pocit. Mohli bychom dosáhnout na body. Pochopitelně bychom si chtěli pozice udržet. Startujeme z dobrých míst, ale až zítra uvidíme, jak se to vyvrbí. Je to pro nás dobrý začátek. Můžeme být pyšní, ale nesmíme polevovat.