Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Steiner: Naše auto je originál

Steiner: Naše auto je originál

Ostré reakce na Alonsovo vyjádření

Jak jsme už informovali, Fernando Alonso se po nečekaném úspěchu obou vozů týmu Haas v pátečních trénincích vyjádřil v tom smyslu, že jsou postaveny podle vzoru loňského monopostu Ferrari. Z celkového kontextu vyjádření exmistra světa nevyplývá, že by to mínil jako nějak zvlášť ostrou výtku. Haas je ostatně zákazníkem italské stáje. Přesto bylo v padoku v Melbourne hned o čem mluvit.

Reportéři televizní stanice Sky Sports se neprodleně vypravili za šéfem Haasu Güntherem Steinerem. Ten jen kroutil hlavou: „To slyším prvně. V tomto ohledu nám nikdo nikdy nic nepředhazoval. Jsem přesvědčen, že jsme se nedopustili ničeho špatného.“ Jak moc je ale VF-18 opravdu podobný Ferrari? „Podívejte se, kupujeme od nich, jak nám to dovolují pravidla, různé mechanické díly. Ale auto vyvíjíme ve vlastní režii. Ferrari samozřejmě poskytuje dobrý základ, se zavěšením, převodovkou, hydraulikou a elektronikou. Ovšem aerodynamické řešení tvoříme sami ve spolupráci s Dallarou.

Bez pomoci Ferrari bychom nebyli tam, kde jsme nyní,“ připustil Romain Grosjean. „Ale nejsme žádné jeho béčko. To bychom s ním přece urputně bojovali,“ dodal v nadsázce. Poněkud nevybíravější slovník použil jeho kolega Kevin Magnussen, jenž si svého času ve Wokingu vydělával na chleba. „Je nasr…,“ prohlásil na Alonsovu adresu,“ protože jsme lepší než oni. Pracoval jsem u McLarenu a znám jeho infrastrukturu. My jsme oproti němu trpaslíkem s minimálním rozpočtem. Přesto jsme měli dnes čtvrté nejrychlejší auto. To mě moc těší.