Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas se řídil podle Mercedesu

Haas se řídil podle Mercedesu

Steiner: Po bitvě je každý generál

Šéf Haasu Günther Steiner otevřeně přiznal, že se jeho tým během rozhodování o osudu Velké ceny Austrálie prostě přiklonil k většině. Zpočátku existovaly dvě rovnocenné skupiny. Red Bull, AlphaTauri a Racing Point jet chtěly, Ferrari, Alfa Romeo a Renault nikoliv.

Mercedes zpočátku podporoval konání závodu, ale pak změnil názor a strhl s sebou Haas a Williams. McLaren byl v té chvíli už mimo hru.

Každý tým je jinak strukturovaný. Některé jsou součástí velké společnosti, jiné jsou soukromé. Nedalo se očekávat, že se všichni postaví na jednu stranu,“ vysvětluje Steiner.

Günther Steiner je hlavně rád, že podezření na infekci koronavirem se u členů jeho týmu nepotvrdilo. Foto: Haas

Nesouhlasí s kritikou, že se na odvolání podniku čekalo příliš dlouho. „Po bitvě je každý generál,“ upozorňuje. „Bylo nutné sjednotit stanoviska mnoha aktérů. Mluvily do toho promotérská organizace, vedení formule 1, FIA, deset stájí s různými prioritami – a každý řešil nějaký svůj problém. Potřebovali jsme najít kompromis. K němu jsme nakonec došli.

Steiner lituje, že auta nevyjela na trať, má ale pro to pochopení: „Jsou chvíle, kdy musíš šlápnout na brzdu a říci si, že bezpečnost lidí je nejdůležitější. Celý svět je teď kvůli koronaviru vzhůru nohama. Jsem ale přesvědčen, že letos závodit budeme.“

Zdroj: FORMULE.cz