Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: Pokud odejdu, nebudu neuctivý

Ricciardo: Pokud odejdu, nebudu neuctivý

Red Bullu má být za co vděčný

Během Velké ceny Austrálie dostal Daniel Ricciardo od Lewise Hamiltona varování, že by měl být při vyjednávání o nové smlouvě s Red Bullem opatrný, aby si neznepřátelil celý tým. Možná to není úplně Hamiltonova starost, ale rada mohla být míněna upřímně. Ricciarda tohle totiž  ve F1 čeká na konci roku poprvé. Tehdy vyprší veškeré závazky, pod které se Australan podepsal, aby byl přijat do juniorského programu výrobce energetických nápojů. Nicméně, tuto radu prý nepotřeboval.

"Jistěže, mám více než jednu možnost, ale dávám si pozor, abych postupoval správně. Nechci být vůči nikomu neuctivý ani zlý. Ať se rozhodnu jakkoliv, pro mou kariéru udělali v Red Bullu strašně moc a cítil bych se velmi špatně, kdybych je nějak urazil. Ano, jsem ten typ člověka, co na srdci, to na jazyku, a když mám pocit, že si něco zasloužím, tak to jednoduše řeknu. Ale to neznamená, že jsem neuctivý."

Jeho šéf Christian Horner mezitím řekl, že na celém procesu je nejvíce nepříjemná pozornost desítek a stovek zástupců médií.

"Nejnepříjemnější na tom je, že každý víkend velké ceny se ho na to někdo zeptá. Ale stejně se mohou ptát Valtteriho (Bottase), Lewise (Hamiltona) i Kimiho (Räikkönena). My půjdeme svým tempem. Zůstáváme relativně klidní, protože máme i skvělé alternativy. Kromě toho, chceme, aby naši jezdci chtěli být v našem týmu. Nezdá se mi správné někoho nutit do rozhodnutí," nechal se slyšet Horner.