Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Odepisovat Ferrari by bylo podle Alonsa naivní

Odepisovat Ferrari by bylo podle Alonsa naivní

R25 je však obrovským krokem vpřed.

Eso Renaultu Fernando Alonso odmítá odepisovat Ferrari. Tým z Maranella hraje podle Španěla ve formuli 1 dominantní roli a to i navzdory skutečnosti, že výsledky z poslední doby zaostávají za očekáváními.
 
Skvělé výkony Renaultu a McLarenu činí z těchto dvou týmů favority přinejmenším na vítězství v Grand Párs Austrálie. Není bez zajímavosti, že obě stáje obouvají pneumatiky Michelin. Bylo by však naivní a neodpovědné přeceňovat výsledky testů a stavět na nich předpovědi vývoje letošní sezóny.
 
Minulý rok touto dobou se Ferrari rovněž v testech příliš neukazovalo. O to větším překvapením pak byl závěrečný předsezónní test v Imole. Ferrari najednou začalo létat a bylo celý rok k nezastavení.
 
Alonso, který během posledního dne testování ve španělské Barceloně pokořil neoficiální traťový rekord okruhu, zůstává ve vztahu k Ferrari opatrný a šance Renaultu na úspěch v Melbourne nepřeceňuje.
 
"Bojí se nás Ferrari?" ptá se Alonso. "Minulý rok dělali to samé. Pak jsme jeli do Austrálie a nejednou byli na míle daleko před námi."
 
"Zatím na nás ztráceli kolem sekundy, takže uvidíme v Austrálii. Nepochybuji o tom, že je Ferrari favoritem, protože mají něco od Bridgestone a že si to pečlivě schovávají. Mají auto, které dokáže vítězit."
 
Na otázku týkající se současné formy Renaultu Alonso odpovídá: "Rádi bychom byli v prvním závodě sezóny silní. Co se našeho auta a výhledu do sezóny týče, zůstáváme pozitivní. Musíme vyřešit problémy se spolehlivostí. Potřebujeme také trochu štěstí a pak můžeme klidně vyhrát."
 
Alonso je sice opatrný, ale časy které zajíždějí piloti Renaultu nasvědčují, že je R25 v porovnání se svým předchůdcem obrovským krokem vpřed. Ferrari navíc s obavami sledovalo časy a zejména konsistenci francouzského týmu.
 
Jeden inženýr Bridgestone prohlásil: "Pokud bychom na této trati závodili zítra, tak by se stal vítězem Fisichella. V Melbourne to ale bude jiné..."
 
Schumacher nepřipouští pesimismus a prohlašuje, že forma Ferrari bude během posledního předsezónního testování ve španělské Valencii gradovat. Bude totiž prý konečně vidět, jak na tom F2004M skutečně je.