Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dokáže McLaren dostat dalšího jezdce do F1?

Dokáže McLaren dostat dalšího jezdce do F1?

Svým juniorům to dal černé na bílém

McLaren je momentálně rád, že si udržel Fernanda Alonsa, který po rozchodu s Hondou přestal kolem sebe chrlit oheň a síru, a zároveň rozvíjí potenciál nadějného Stoffela Vandoornea. To není ideální situace pro dva juniory v F2, pro které McLaren momentálně nemá uplatnění. Padla i naděje, že by své mladé jezdce dostal do některého z menších týmů díky pohonným jednotkám Hondy. Jenže Nyck de Vries tvrdí, že musí splnit jedinou podmínku, aby měl jisté místo na startech velkých cen.

"Pokud se v roce 2018 stanu šampionem F2, dostanu sedačku v F1," řekl Nizozemec v rozhovoru pro De Tijd. "Tak je to napsané v mé smlouvě. Černé na bílém a Zak (Brown, výkonný ředitel týmu), mi to slíbil. Norris je na tom stejně. Lando má výhodu v tom, že jeho otec se zná se Zakem, financuje jeho kariéru. Ale pokud tento rok naplním očekávání, tak příští rok budu v F1. Všechno mám ve svých rukou."

Pomineme-li fakt, že De Vries mluví o F1, ne přímo o sedačce u McLarenu, který ze současné dvojice by šel z kola ven? Přidal by se Vandoorne na seznam rychle odepsaných mladíků, ke Kovalainenovi, Pérezovi a Magnussenovi? Nebo se již Alonso nemůže dočkat, kdy se bude moci plně soustředit na získání trojkoruny motorsportu?