Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Monte Carlo si prosadí Grid Girls

Monte Carlo si prosadí Grid Girls

Jeho ulice, jeho startovní rošt, jeho dívky

V Monaku opět uvidíme Grid Girls, ačkoli jim formule 1 dala oficiálně padáka. Řekl to Michel Boeri, prezident Automobile Club de Monaco, promotéra tradičního závodu v ulicích Monte Carla.

F1 označila Grid Girls za přežitek, něco, co se do současného globálního motorsportu vůbec nehodí a nahradila je roztomilými Grid Kids. Jenže v tomto případě není názor vedení F1 rozhodující. Kdo bude a kdo nebude na startovním roštu VC Monaka, o tom rozhoduje promotér této prestižní velké ceny, která má ve srovnání se zbytkem kalendáře pár výhod. Grid Girls tak zřejmě nedostanou tradiční tabulky se startovními čísly a jmény jezdců, ale jinak by si divák ani neměl všimnout rozdílu oproti minulým rokům.

"Vyslechli si naše argumenty, Grid Girls budou. Jsou krásné a kamery opět poskytnou detailní záběry," řekl Boeri.

Pouze připomeňme, že to bylo právě Monako, které se v roce 2015 vytasilo s ne zrovna vydařeným experimentem. Jezdci F1 tehdy po usednutí do monopostu obdivovali pozadí tzv. Grid Boys. Po svém by to chtěli dělat i v Rusku, ale nezdá se, že by byli stejně odhodlaní jako Monačané.

"Neměly by to být děti," nechal se slyšet ruský vicepremiér Dimitrij Kozak. "Ve všech formách motoristického sportu jsou při vozech dívky harmonicky a příjemně prezentující krásu. Pokud dospějeme k dohodě, tak tuto tradici obnovíme. Vždyť naše dívky jsou nejkrásnější na světě!"