Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Schumacherovi soupeři byli šokováni

Schumacherovi soupeři byli šokováni

Alonso kritizuje hmotnost monopostů.

Nejen fanoušci, ale i soupeři Micka Schumachera byli v neděli šokováni pohledem na monopost Haasu zlomený na dvě části, každou se dvěma koly. Takto zničený vůz jsme naposledy ve F1 viděli po nehodě Romaina Grosjeana v Bahrajnu v roce 2020.

Byl to šok, vidět převodovku oddělenou od zbytku monopostu,“ říká Pierre Gasly. „Bylo správné, že vyvěsily červené praporky, ačkoli jim to chvíli trvalo. Překvapil mě i virtuální safetycar, to byla jednoznačně situace na bezpečnostní vůz.

Zkušený Fernando Alonso nazval havárii masivní a vyzval F1, aby se z ní poučila.

Není to problém vozu, problémem je síla nárazu. Tyto vozy jsou strašně těžké, více než 800 kilogramů, takže setrvačnost při nárazu do zdi je větší, než bývala v minulosti,“ upozorňuje Alonso na fakt, o kterém nedávno mluvil Adrian Newey a který možná sehrál roli i při výše zmíněné Grosjeanově nehodě, když jeho plně natankovaný voz prorazil svodidla.

Sebastian Vettel se soustřeďuje na Schumacherovu obhajobu.

Taková věc se stane snadno a rychle. Nevím, co se přesně stalo, ale hlavní je, že je v pořádku. Nepochybujme, že je schopen podávat lepší výkony, než právě teď podává, ale potřeboval by, abyste ho (novináři) nechali chvíli na pokoji.

Schumacher neuměl říct, co se přesně stalo, ale přiznává, že nebyl zcela v ideální stopě.

Bylo to super divné,“ řekl jezdec Haasu ještě v Monaku. „Byl jsem možná pouhých 10 centimetrů mimo. Možná jsem kvůli tomu vjel předním kolem do louže nebo tak něco a následně jsem ztratil kontrolu nad zadní nápravou. V podstatě mě zadek chtěl předjet, já jsem zkoušel korigovat, proto jsem se posunul vlevo. Je to velmi, velmi nešťastné i velmi mrzuté.

Schumacher se ani v Monaku nepředvedl v dobrém světle, ale hlavně že je v pořádku. Foto: Haas

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas