Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Italská média chtějí Ricciarda

Italská média chtějí Ricciarda

Marko: Herr Wolff si rozbije nos!

Z Daniela Ricciarda je po Velké ceně Číny mimořádně žádané zboží. Pravda, jeho vítězství pomohly safety car a pohotovost stratégů Red Bullu, ale jeho odvážná a zároveň bezchybná cesta přes čtyři soupeře kontrastovala s výkonem Maxe Verstappena. Italská média zareagovala okamžitě. Možná ještě před týdnem by dala přednost divokému 20letému Verstappenovi, ale nyní od Ferrari žádají, aby na místo již postaršího Kimiho Räikkönena získalo Australana s italskými kořeny.

"Ferrari, berte Ricciarda!" vyzývá Luca Budel z Mediasetu: "Max může být potenciální fenomén, ale je to Ricciardo, kdo vyhrává závody. Ten chlapík si zaslouží pozornost Ferrari."

Jasno má i Alberto Sabbatini píšící pro Autosprint: "Ferrari by mělo vzít Ricciarda. Red Bull bude čekat na evoluci motoru Hondy, zatímco v mrazáku má uloženého úžasného závodníka."

Přestup by byl možný, Ricciardovi končí smlouva a Kimi Räikkönen podepisuje pouze jednoleté kontrakty. Otázkou je, zda by z Ricciardova příchodu byl nadšený Vettel a zda by Ferrari chtělo riskovat konflikt těchto dvou jezdců. S interními boji o titul má více zkušeností Mercedes. Helmut Marko je přesvědčen, že Toto Wolff by Ricciarda rád získal do svého týmu, jako chtěl získat Verstappena, než ho Red Bull přesvědčil k prodloužení smlouvy do roku 2020.

"Herr Wolff (oba jsou Rakušané, pozn. red.) si natloukl nos, když chtěl Maxe Verstappena,, a s Danielem Ricciardem dopadne stejně," nechal se slyšet poradce Red Bullu pro motorsport.