Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonsa už Ferrari ani Honda nezajímají

Alonsa už Ferrari ani Honda nezajímají

Minulost je minulostí

Těžko tomu uvěřit, ale v posledních dnech či týdnech některá média skutečně informovala, že Fernando Alonso možná přestoupí do Toro Rosso, aby byl opět v továrním týmu Hondy! Žurnalisté jezdcům rádi připomínají nesprávná rozhodnutí, o to více pokud jsou, jako v Alonsově případě, doprovázená velkými prohlášeními. Léta bylo Alonsovi předhazováno, že po jeho přestupu k McLarenu ("který jako jediný dokáže porazit Mercedes"), začalo Ferrari vyhrávat závody a vypracovalo se na nejvážnějšího konkurenta Mercedesu.

Po rozchodu McLarenu s Hondou a dobrých zimních testech v podání nového partnerství Toro Rosso - Honda zase Alonso prohlásil: "Odhaduji, že budou někde mezi posledními třemi nebo čtyřmi a my chceme být mezi prvními pěti až šesti. Jsme šťastní, že jsme přešli k Renaultu. V porovnání s minulým rokem jsme byli o čtyři sekundy rychlejší." A opět se mu to nevyplatilo.

"V letech 2015 a 2016 se mě (novináři) neustále ptali na Ferrari," stěžuje si Alonso. "Od odchodu z Ferrari, po každém jeho vítězství, po každém pódiu, jste se mě (vy novináři) ptali, jestli lituju, že jsem odešel z Ferrari. Po čtyřech letech stále vyhrává Mercedes. Má čtyři mistrovské tituly a vy se mě už neptáte na Ferrari, ale na Toro Rosso.

A co Renault? V letech 2005 a 2006 jsem s ním získal dva tituly a nyní je zase konkurenceschopný. Já věnuji minimum pozornosti jiným týmům. Zvláštní, jak lidi vzrušuje tato věc sbývalými týmy. Vyptávají se mě na to a mně je to přitom v podstatě jedno."