Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo údajně vyjednává pouze s Ferrari

Ricciardo údajně vyjednává pouze s Ferrari

Red Bull počká do léta

Renovovaný anglický žurnalista Mark Hughes tvrdí, že Daniel Ricciardo již má jednu smlouvu podepsanou s Ferrari. Nejedná se však o jezdecký kontrakt na roky 2019 a 2020, pouze o exkluzivitu na vyjednávání o něm.

"Existuje několik různých smluvních opcí, ale v tomhle konkrétním případě se údajně obě strany zavázaly, že do určeného data, pravděpodobně do 30. června, nebudou vyjednávat s nikým jiným," napsal Hughes.

"Jezdec se takto v podstatě na čas vyřadí z přestupového trhu, na rozhovory o jeho budoucím kontraktu má smluvní právo pouze jeden tým, v tomto případě Ferrari. Jezdec za to dostane zaplaceno. Až do stanoveného data budou on a Ferrari vyjednávat příští kontrakt. V F1 se to takto dělá běžně. Red Bullu bylo jasné, že někde musel něco podepsat a že to není s nimi a ani s Mercedesem. Logicky to tedy musí být s Ferrari."

To, že Ricciardo hledá kontrakt pouze na dva roky, zmínil ve starším rozhovoru pro The Times.

"Nechci podepsat nic na delší dobu, protože nevím, jakým směrem se sport vydá. Myslím, že budu spokojený se smlouvou na dva roky a pak se uvidí," řekl Ricciardo. Do roku 2020 mají smlouvy Max Verstappen a Sebastian Vettel. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen a Daniel Ricciardo mají smlouvy pouze do konce tohoto roku.

Pokud by to ale Australanovi do konce června nevyšlo, bude si muset pospíšit.

"Rozhodnutí by mělo padnout nejpozději do začátku letní přestávky. Nebudeme čekat věčně," řekl Christian Horner, šéf Red Bullu, v rozhovoru pro Auto Motor und Sport.