Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso po katastrofě v prvním kole nakonec sedmý

Alonso po katastrofě v prvním kole nakonec sedmý

McLaren: Oba vozy na bodech

Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne podali velmi dobrý výkon. Oba museli v průběhu závodu řešit nečekané problémy. Alonso se objevil u mechaniků už na konci prvního kola a obě pneumatiky na pravé straně vozu byly vinou kolize se Sirotkinem zcela zdeformované.

Dnešní závod byl hned od prvního kola velmi komplikovaný," uvedl. "Je to pořád ten starý známý příběh, když jste uprostřed pole. Lidé do vás raději nabourají, než aby ubrali. Ale je to trochu i naše vina, musíme se kvalifikovat více vpředu, kde je větší prostor.

Vůz byl těžce poškozený, jedna pneumatika mi prorazila podlahu. Odneslo to přední i zadní křídlo. Myslel jsem si, že to bude konec závodu. Ale tým nasadil nové přední křídlo a nové pneumatiky. Vrátil jsem se a bojoval, naše auto bylo skutečně konkurenceschopné. Byli jsme schopni předjet vozy Sauberu a Renaultu. A i díky výjezdu safety caru jsme získali pár pozic. Byl to jeden z našich nejlepších závodů.

I Stoffel Vandoorne se už pomalu vzdával naděje na slušný výsledek, přesto nakonec skončil na deváté pozici.

Bylo to šílené odpoledne. Tento závod je většinou trochu bláznivý a dnes se to znovu potvrdilo. V polovině závodu jsem myslel, že nemám žádnou šanci na slušný výsledek. Ale potom vyjel zpomalovací vůz. Všichni ostatní vypadali, že bojují se zahříváním pneumatik. Byl jsem trochu vzadu, ale při restartu jsem si byl velmi jistý. Podařilo se mi předjet pár vozů a vrátit se na body.

McLaren zůstává v Poháru konstruktérů na čtvrté pozice s 36 body.

VC Ázerbájdžánu 2018

 Pro tyhle vozy to v Baku mohlo dopadnout mnohem hůře