Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci se musejí jít omluvit

Jezdci se musejí jít omluvit

Red Bull: Šéfové se strašně namíchli

Jistě jste to viděli sami. Daniel Ricciardo tak dlouho útočil na Maxe Verstappena, až se mu podařilo vrátit mu předjetí ze začátku závodu. Už to vypadalo, že navzdory pár manévrům kolo na kolo i jednomu jemnému kontaktu to pro tým Red Bull dobře dopadlo. Jenže přišly zastávky v boxech. Verstappen se na studených pneumatikách vrátil před Ricciarda, jeden chtěl být v první zatáčce vlevo, druhý chtěl být také vlevo a býci se srazili.

Po odstoupení ze závodu napochodovali na kobereček k vedení týmu a výsledek "diskuse" je pro ně dost zahanbující. Budou se muset postavit před zaměstnance továrny v Enstone a všem se omluvit.

"V Barceloně už budeme v pořádku, nepochybuji o tom," ujišťoval v Baku Christian Horner a zástupcům médií se ulevilo, protože byly odůvodněné obavy, že Red Bull svým jezdcům na čas zakáže vzájemné souboje, což by velké ceny významně ochudilo.

"Ale nyní jsou oba ve velmi nepříjemné situaci, je to vidět na jejich řeči těla. Ještě před závodem v Barceloně přijdou do továrny a všem se tam omluví. Prodiskutovali jsme to za zavřenými dveřmi, ale nejdůležitější je, že jezdci jezdí pro tým a oba si uvědomují, že to dnes pohnojili. Omluví se všem, protože toto je týmový sport a dnes to vypadalo, jakoby na to zapomněli."

Odstoupení ze závodu a problém s vlastním týmem. Jezdci více nepotřebují, aby pochopili, že něco udělali špatně. FIA jim k tomu po rychlém vyšetření incidentu přidala pouze důtku s tím, že se nejvíce potrestali sami. Zato Helmut Marko jezdcům naložil před médii ještě dříve, než šel na poradu.

"Necháme je závodit a oni takto. Neuvěřitelné," kroutil hlavou poradce Red Bullu pro motorsport. "Oba jsou na vině. Byl to závodní incident, ani jeden za něj nemůže více než druhý. Vždy necháváme své jezdce závodit, nemáme číslo jedna a dvě, ale očekáváme od nich zodpovědné závodění."


A co samotní jezdci? Nezbývá jim nic jiného, ​​než si sypat popel na hlavu.

"Byl to velmi chaotický závod a většinu z toho jsme způsobili my. Podíval jsem se na pár záznamů a jediné, co na to my dva můžeme říci, je jedno velké promiňte všem v našem týmu. Toto je to poslední, co jsme chtěli," dušuje se Ricciardo. "Oba chceme, aby nám bylo dovoleno závodit a jsem vděčný, že nám to tým dovoluje. Chtěli jsme si nechat dostatek místa, ale byl to tvrdý souboj se špatným koncem. Nechci rozebírat podrobnosti incidentu, ale toto je nejhorší možný scénář a všichni jsme zklamaní."

"Dnešek byl pro náš tým velkým zklamáním, zbytečně jsme ztratili mnoho bodů," bezvýhradně souhlasí Verstappen. "Nemusíme mluvit o tom, kde se stala chyba, protože jezdíme za jeden tým a na trati reprezentujeme mnoho lidí, takže když se stane toto, není to dobré ani pro jednoho z nás."