Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo připraven opět zabojovat o vítězství

Ricciardo připraven opět zabojovat o vítězství

Jezdce Red Bullu rozdělilo 0.08 sekundy

Tak nakonec to v Baku byl kvalifikační souboj Ferrari a Mercedesu. Red Bullu nějaké dvě desetinky sekundy chyběly, ale Daniel Ricciardo rozhodně nevěší hlavu. Porazil týmového kolegu a Kimimu Räikkönenovi nevyšel konec kvalifikace, takže zítra odstartuje z druhé řady. Ale mohlo být všechno jinak, kdyby byl kontakt s bariérou v prvním pokusu v Q3 jen o trochu silnější, nebo kdyby byl v Q2 na superměkkých pneumatikách o 11 setin sekundy pomalejší, a místo něj by postoupil Lance Stroll.

Vítěz minulého závodu i loňský vítěz VC Ázerbájdžánu věří, že závodní rychlost RB14 mu stále dává dobré šance na vítězství.

"Soboty jsou důležité, ale už jsme snad dokázali, že skutečně důležitým dnem je neděle. Loni jsem dokonce startoval desátý, takže dnešní čtvrté místo je fantastické," řekl Australan po kvalifikaci na okruhu, kde celý třetí sektor nechává vyniknout sílu motorů, což byla v posledních letech slabina vozů Red Bullu.

"Řekl bych, že teď máme fantastický vůz. Otázkou je, jaké budou zítra povětrnostní podmínky. Vítr tady sviští rychlostí 80 kilometrů za hodinu a (zítra) bude mnohem chladněji, takže klíčem k úspěchu bude práce s pneumatikami. Nesmíme dopustit, aby se začaly drolit. Pokud to dokážeme, tak bychom měli mít mimořádně poslušný závodní vůz."

Max Verstappen byl pouze o 0.08 sekundy pomalejší než Ricciardo a ve třetí startovní řadě bude dělat společnost Räikkönenovi.

"Dnešní kvalifikace nebyla špatná. Nic extra, ale nejsme daleko vzadu. Byli jsme blízko, ale věděli jsme, že soupeři si v kvalifikaci zvýší výkon svých motorů. Takže výsledek je v pořádku a zítra budeme bojovat. Před posledním výjezdem na trať jsme čekali, abychom se dostali do (aerodynamického, pozn. red.) vleku a myslím si, že nás to nakonec stálo čas, protože jsem hodnou chvíli stál v garáži bez zahřívacích deček a pak jsem měl na trati problém se správným zahřátím pneumatik.