Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean zavadil o přepínač a byl průšvih

Grosjean zavadil o přepínač a byl průšvih

Haas: Dvě kolize, nula bodů

A tak dobrý závod to mohl být… Po zpackané kvalifikaci to pár kol před koncem s jezdci Haasu vypadalo docela dobře, ale nakonec Ázerbájdžán přesto opouštějí s prázdnou. Když postartovní kolize poslaly na trať safety car, ani jeden z pilotů neměl moc co ztratit a oba dostali nové pneumatiky, aby s nimi na trati vyčkali až do cíle nebo do další neutralizace. Ta přišla po kolizi jezdců Red Bullu a Romain Grosjean i Kevin Magnussen s radostí zajeli pro nové, ultraměkké pneumatiky. Ze dvou zklamaných je zklamanější francouzský jezdec, který za safety carem zahříval pneumatiky na souboj se Sergiem Pérezem, když se ocitl v bariéře. Jak se ukázalo, případné předjetí Péreze mu mohlo vynést přítomnost na stupních vítězů.

"Toto opravdu bolí. Chci se omluvit celému týmu. Byli jsme uprostřed úžasného závodu,“ lituje Grosjean. „Po startu z posledního místa jsme se dostali na šesté místo. Vidět Péreze na pódiu, když jsem s ním předtím bojoval, to je velmi těžké pro nás všechny. Když jsem zahříval pneumatiky, zavadil jsem o jeden z přepínačů a posunul ho o dvě pozice. Když jsem pak šlápl na brzdu, veškerá brzdná síla byla vzadu, takže se mi zablokovala kola a následoval smyk."

Kevin Magnussen neměl až tak dobrý závod, ale po Grosjeanově odstoupení se ocitl na desátém místě a před sebou měl pomalejší vozy. Jeho útok na lépe bodovaná místa ale skončil kolizí s vozem Toro Rosso.

"Očividně se nám nedaří. Ale máme rychlý vůz a to je důvod těšit se na zbytek sezony. Když je vůz konkurenceschopný, můžeme vozit body z každé velké ceny, jen musíme mít bezproblémové víkendy," nechtěl o kolizi mluvit Magnussen.