Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean by rád zakotvil v IndyCar

Grosjean by rád zakotvil v IndyCar

Inspiroval ho Ericssonův příklad

Romain Grosjean už další džob ve formuli 1 nesežene. Je mu 34 let a navíc má pověst jednoho z nejméně výrazných jezdců. Ukončit definitivně kariéru se mu ale také ještě nechce.

Možností by byl odchod do Indy Car,“ prozradil Francouz. „Mám v tomto seriálu několik kontaktů, z nichž některé jsou velmi nadějné. Škoda, že jsem se o to nezačal starat dříve. Všechno ale ještě není ztraceno.“

Jednoduché to ovšem v žádném případě nebude: „Tohle je těžký rok pro ekonomiku a celý svět. Přijít v téhle době o smlouvu není právě ideální. Nová se shání těžko.“ 

Grosjeana čekají poslední čtyři starty ve formuli 1. Foto: Haas

V Indy Car je volno ještě u několika týmů druhého sledu, jakými jsou Carpenter, Carlin nebo Foyt. Grosjean neprozradil, s kým konkrétně vyjednává, ale přiznal, že se řídí radami Marcuse Ericssona, který se po vyhazovu z F1 v zámoří úspěšně etabloval.

Dlouho jsem s ním hovořil a to, co jsem se dozvěděl, se mně docela líbilo. Hlavně to, že vliv pilota na výsledek je v Indy Car daleko větší. Samozřejmě by to byla veliká změna v životě,“ konstatoval.

Grosjean má zájem jen o okruhové závody, ne o ovály. Těch ale v kalendáři na rok 2021 je jen minimum. Pokud by námluvy v Americe neuspěly, představuje plán B angažmá u Peugeotu ve vytrvalostním mistrovství světa.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas