Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Půvabná Němka touží po F3

Půvabná Němka touží po F3

Zatím ale marně shání peníze

Vypadá to, že do evropského šampionátu f3 by mohla zase po čase vstoupit dáma. A navíc docela půvabná. Sedmnáctiletá Němka Sophia Flörschová má už zkušenosti z F4 a nyní se uchází o místo v týmu van Amersfoort Racing.

V něm by jí uvítali s otevřenou náručí, protože tradiční stáj je ekonomicky na dně. Zatím sehnala jen dva platící jezdce: Němce s iránskými kořeny Keyvana Andrese, jenž loni patřil v ME F3 k outsiderům, a Rusa Arťoma Petrova. „Děláme všechno pro to, abychom nasmlouvali třetího pilota, protože na tom je postaven náš závodní program,“ svěřil se šéf Frits van Amersfoort.

Problém ovšem spočívá v tom, že blonďaté děvče zatím nedokázalo dát dohromady potřebný objem financí. Zcela určitě tak vynechá úvodní podnik v Pau v polovině května. „Moc dobře to nevypadá, ale nevzdáváme se. Sophia udělala velké pokroky a závodění jí nesmírně baví. Jenom ty peníze…,“ povzdechl si Van Amersfoort, který se netají tím, že v případě neúspěchu možná jeho ekipa ani neodjede celou sezonu. Pro tým, za nějž svého času nastupovali Max Verstappen či Charles Leclerc, by to byl trpký konec.

 Sophia Flörschová by ráda postoupila do F3