Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: Vždyť bych se nemohl ani pohnout

Alonso: Vždyť bych se nemohl ani pohnout

Padok F1 nesmí být otevřen pro diváky

Fernando Alonso absolvoval svou domácí velkou cenu ve Španělsku plný dojmů z vytrvalostního závodu na okruhu Spa-Francorchamps. Většina byla kladná, ale jedna věc se mu vůbec nelíbila. Děsí ho představa, že by v Barceloně zažil totéž, ale ve větším měřítku. WEC totiž pouští návštěvníky okruhu i do zákulisí show, do padoku, kam má v F1 přístup vždy jen skupinka vyvolených.

"Preferuji systém, který máme v F1. Tady jsou věci více pod kontrolou. Potřebujete povolení. Ve WEC je volný vstup, a to je podle mě trochu přehnané. Způsobuje to stresové situace. Tady to máme pod kontrolou, ale kdybychom také měli neomezený přístup do padoku, nedalo by se jím ani projít," řekl Alonso, hledající správná slova, aby neurazil své fanoušky. "Ještě více bychom se skrývali, zamkli bychom se v našich motorhomech, protože venku by se už nedaly dělat běžné věci. Nakonec by to beztak nebylo to, co bychom si představovali."

Loni experimentoval s oválovým závoděním a zúčastnil se závodu Indianapolis 500, který se každý rok jede v poslední květnový víkend, stejně jako VC Monaka. Proto ji loni vynechal a teď se na ni o to více těší: "Závodit v Indy bylo úžasným zážitkem, ale Monako je stejně výjimečné."