Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen chce závodit i jako 40letý!

Räikkönen chce závodit i jako 40letý!

Od Ferrari chce smlouvu na další rok

Mnozí si už mysleli, že Kimi Räikkönen je připraven pověsit závodní přilbu na hřebík. Těžko by mu to někdo mohl vyčítat. Vždyť na konci sezony bude mít již 39 let, titul mistra světa má a mohl by oznámit, že velkoryse uvolňuje místo juniorovi Ferrari Charlesu Leclerkovi nebo dravému Danielu Ricciardovi, hladovému po svém prvním titulu. Nejstarší jezdec v poli ale v Monaku prozradil, že hodlá zabojovat o další prodloužení smlouvy.

"Nebude to mé rozhodnutí. Oni už dobře vědí, co chci," řekl Räikkönen. "Nebyl bych v F1, kdyby mě to už nebavilo. Radost z jízdy je jediná věc, která mě tu drží. Ostatní věci by mi nechyběly, jsou prostě součástí mé práce. Na konečné rozhodnutí bude mít vliv několik věcí, ale přinejmenším moje vášeň pro závodění se do konce sezony jistě nevytratí."

Räikkönen od návratu do Ferrari v roce 2014 nevyhrál ani jeden závod, ale u šéfů v Maranellu má plusové body za popularitu a za vynikající vztahy se Sebastianem Vettelem, který má se Scuderií smlouvu do roku 2020.

"Rychlostně není o nic horší než kdokoliv jiný," cituje Vettela La Gazzetta dello Sport. "Ferrari nemá problém najít si jezdce, ale najít někoho se stejnou hodnotou a respektem, to už je jiná věc."