Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

DTM chce udržet ve svém programu F3

DTM chce udržet ve svém programu F3

Berger: Nabízíme naši platformu

Plány na alespoň dočasné zachování současných monopostů F3 v provozu získávají pevnější kontury. Pomocnou ruku podává seriál DTM.

Jak známo, od příštího roku ME F3 v dosavadní podobě končí a přesouvá se do doprovodného programu VC F1. Zároveň s tím přijdou i nová auta. Co ale s těmi starými?

V hlavě dosavadního promotéra Waltera Mertese se tak zrodil nápad resuscitovat někdejší Euroserii F3. Jeho firma Formel 3 Vermarktung na ni stále drží práva.

Mertes se domnívá, že alespoň jednu sezonu by ještě stávající formule mohly „přežít“. Ohání se přitom názory týmů, pro které by pronájmy staré techniky mohly kompenzovat náklady na pořízení nové. Že by přitom také on sám nějaké to euro vydělal, je nabíledni.

Nyní se mu dostalo podpory ze strany bosse DTM Gerharda Bergera: „Jestli v té věci můžeme být něčím prospěšní, uděláme to. Wally (Mertes) a já jsme spolu jednali. Chceme mu poskytnout naši platformu.“ Jinak řečeno: DTM má zájem udržet v nabídce svých víkendů formulové závody. Po odchodu F3 by se totiž nabízely jako náhrada už jen série pro začátečníky nebo regionální šampionáty.

Berger ovšem jedním dechem zdůraznil, že se nehodlá angažovat v Mertesově snaze vymoci pro svůj projekt výjimku z bezpečnostních předpisů FIA. Stará auta nejsou totiž vybavena zařízením Halo, které je pro rok 2019 už nezbytnou podmínkou pro připuštění na start.