Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull srazil Minardi na kolena

Red Bull srazil Minardi na kolena

Podobně jako Ferrari ani Red Bull nesouhlasí s výjimkou.

Red Bull, nový majitel bývalého týmu Jaguar, srazil Minardi na kolena. Podle něj musí Minardi splňovat pravidla a Red Bull je v jeho jednání nemůže podpořit.

Související články:
Ferrari nesouhlasilo - Minardi nemůže startovat
FIA schválila vozy Minardi, čeká se na Ferrari

"Mám pro ně velké pochopení, ale pravidla jsou pravidla," řekl šéf týmu Christian Horner. Red Bull se může Minardi obávat spíše než Ferrari, protože Jaguar, ze kterého Red Bull vzešel, nikdy nepodával dobré výsledky.

"Nemůže být nic více frustrující, než aby Minardi skončilo na osmém místě před námi a sebralo nám bod," řekl jasně. "Jsme tu všichni z nějakého důvodu."

Ačkoli Paul Stoddart doteď tvrdil, že kromě Ferrari má souhlas od všech týmů, tento souhlas se datuje k loňskému září a podpis nese jméno Jaguaru. Podobně zamítavý postoj zvolil údajně Midland, nový majitel Jordanu.

Minardi má v Austrálii auta s novou aerodynamikou, kterou ovšem nestihl otestovat, načež má Paul Stoddart obavy kvůli bezpečnosti.

Ferrari tedy není jediným týmem, který nechce Minardi udělit výjimku. Pokud nebudou souhlasit všechny týmy, Minardi v neděli nemůže startovat.