Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Vajdyanathanovi hrozí vyloučení ze šampionátu

Vajdyanathanovi hrozí vyloučení ze šampionátu

Na Norisringu zavinil těžkou nehodu

Do pěkné šlamastyky se dostal Ameja Vajdyanathan. Indický pilot F3 s obtížně vyslovitelným jménem je příležitostným účastníkem závodů mistrovství Evropy, v nichž patří ke žhavým kandidátům na poslední místo. Výrazně na sebe upozornil až uplynulou neděli na Norisringu.

Ve druhém závodě zůstal na roštu stát Daniel Ticktum. Jezdci za ním se mu v pohodě vyhnuli, až z předposlední řady vyjíždějící Vajdyanathan ho tvrdě nabral zezadu. Kromě šoku se naštěstí ani jednomu z aktérů nic nestalo, pamětníci si však určitě vybavili scénu z VC Kanady 1982. Tehdy během ní přišel při podobné kolizi o život italský pilot Riccardo Paletti.

Viník vysvětloval srážku trochu podivným způsobem: „Díval jsem se doleva, kde mě předjíždělo jiné auto. Ale žluté vlajky jsem zaregistroval.“ Proč ovšem potom nesundal nohu z plynu, ví bůh. Prý byl ve stresu. K dobru mu budiž přičteno, že se postiženému okamžitě omluvil.

Sportovní komisaři neměli ani tak pro jeho počínání pochopení a vyloučili ho ze zbytku víkendu. Šlo víceméně o formální trest, protože vůz bylo beztak nepojízdný a na místě neopravitelný. Jenže tím to neskončilo. FIA bude nyní zkoumat, zda je Vajdyanathan vůbec schopen zvládnout závodění na takovéto úrovni.