Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Michelin si pochvaluje první den nové sezóny

Michelin si pochvaluje první den nové sezóny

Francouzi hodnotí první ostré srovnání s konkurencí.

Společnost Michelin je dle slov šéfa divize motosportu Pierra Dupasquiera velice spokojená s pokrokem, který udělala v rámci změn pravidel pro letošní ročník Velkých cen.
 
Monoposty obouvající pneumatiky Michelin opanovaly první tréninky na australskou Grand Prix. Nejrychlejším mužem dne byl třetí jezdec McLarenu Pedro de la Rosa, který se dnes zaměřil právě na optimalizaci výkonu francouzských pneumatik. "Dnes jsme se dozvěděli hodně věcí, jelikož je to poprvé, co máme možnost jezdit po trati za relativně vysokých teplot,“ prozradil de la Rosa.
 
Michelin získal před sezónou nového partnera v podobě stáje Sauber. Jeho konkurentovi, japonskému Bridgestonu, již zbylo pouze Ferrari, Jordan a Minardi. Francouzi tak mají možnost získávat větší množství rozličných dat, což si pochvaluje i vedení společnosti.
 
"Díky tomu, že počasí bylo stálé, jsme dnes nasbírali spoustu důležitých dat. Opotřebení pneumatik bylo sice dosti velké, ale to je zde v Melbourne při prvním dni běžné. Trať se měnila přesně tak, jak jsme předpovídali,“ potvrdil Dupasquier.
 
Francouz se rovněž vyjádřil k opodstatnění změn, které FIA provedla v rámci snahy o snížení rychlosti vozů formule 1: "Navzdory změnám v pravidlech se časy tak výrazně neliší od těch, které tady byly dosaženy minulý rok. Je tedy jasné, že bez těchto změn by se opět rychlost vozů značně zvýšila. FIA tedy jednala správně.